Beurs28 feb '12 15:43Aangepast op 28 feb '12 17:19

Oproep Teulings is voorbarig

Auteur: Thijs Baas

De conclusie van CPB-directeur Coen Teulings dat er niet extra bezuinigd hoeft te worden is voorbarig, meent minister Jan Kees de Jager van Financiën.

Dat meldt De Jager in reactie op een opinieartikel van onder meer Teulings en de directeur van de Brusselse denktank Bruegel. Zij vinden dat eurolanden die niet hoeven te vrezen voor hun positie bij de financiële markten, moeten afzien van extra bezuinigingen.

Rekenmeester
"Wij hebben als kabinet nog  geen cijfers gezien van het CPB. Ik hoop dat we die eerst zelf mogen zien. Het CPB moet als onafhankelijke rekenmeester de cijfers publiceren. Wij hebben ze nog niet gezien, dus ik kan ook nergens op reageren", zegt De Jager tegen BNR-verslaggever Hans Verbeek.

Wel zal De Jager de CPB-cijfers goed op zich in laten werken. Er zijn kabinetsafspraken rondom de financiële degelijkheid en de Europese afspraken. "Als het gaat om het kapotbezuinigen van de economie: in een financiële crisis waarin het vertrouwen in regeringen en overheden onder druk staat, is het ontzettend belangrijk om het vertrouwen richting je financiële markten te bestendigen."

De Jager hield zich op de vlakte over de vraag of Teulings voor zijn beurt had gesproken. "Daar geef ik maar even geen commentaar op." 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen