Beurs1 mei '12 17:52

Beurs in Londen sluit hoger op Dag van de Arbeid

Auteur: Harmen Simon Teunis

Op het Europese vasteland werd dinsdag niet gehandeld op de beurzen. De deuren bleven dicht vanwege de viering van de Dag van de Arbeid. Alleen in Londen werd gehandeld; de beurs sloot daar hoger.

De FTSE-index begon de 0,2 procent hoger en sloot uiteindelijk met een winst van 1,3 procent. Beleggers reageerden positief op het meevallende cijfer dat in de middag bekend werd gemaakt door het Amerikaanse Institute for Supply Managers. De activiteit in de Amerikaanse industrie bleek in april harder te zijn gegroeid dan in de maand daarvoor. Ook de groei overtrof de verwachting van economen.

Het cijfer deed ook de stemming op Wall Street goed. De Dow-Jonesindex noteerde bij het sluiten van de Londense beurs 0,7 procent hoger. Nasdaq en S&P 500-index stonden 1,1 procent hoger.

Handel op maandag
Maandag sloten de Amerikaanse en Europese beurzen nog met verlies, nadat slecht nieuws over de Spaanse economie de zorgen over de schuldencrisis had aangewakkerd. De AEX-index in Amsterdam sloot 0,8 procent lager op 308,30 punten. De MidKap-index van middelgrote bedrijven daalde ook 0,8 procent, tot 511,89 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs moesten tussen 0,6 en 1,6 procent achteruit.

De euro was dinsdagmiddag 1,3222 dollar waard, tegen 1,3232 dollar aan het einde van de Europese beurshandel op maandag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen