Beurs8 aug '12 08:21

Nikkei eindigt opnieuw hoger

Auteur: Anne-Greet Haars

De beurs in Tokio is woensdag voor de derde dag op rij met winst gesloten. De aanhoudende hoop op stimuleringsmaatregelen in de Verenigde Staten en Europa bleef zorgen voor optimisme onder beleggers.

De Nikkei eindigde 0,9 procent hoger op 8881,16 punten. De Japanse beurs nadert daarmee het psychologische niveau van 9000 punten, dat voor het laatst begin juli werd bereikt.

Export
De stijging werd aangevoerd door de Japanse exporteurs, die profiteerden van de speculatie op steunmaatregelen van de centrale banken en een verzwakking van de Japanse yen. De Japanse elektronicafabrikant Nikon klom 2,6 procent op berichten dat de Amerikaanse chipmaker Intel flink zal investeren in het bedrijf. Pioneer leverde 7 procent in. Het elektronicaconcern verlaagde zijn winstverwachting voor het gehele boekjaar na teleurstellende kwartaalcijfers.

Andere beurzen
De andere beurzen in het Verre Oosten gingen woensdag ook overwegend omhoog. In Seoul steeg de Kospi 0,9 procent en de All Ordinaries in Sydney won 0,5 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,1 procent lager in afwachting van een reeks van Chinese macrocijfers, die donderdag naar buiten worden gebracht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen