Beurs29 feb '12 10:06

Omzet TenCate naar record

Auteur: Thijs Baas

TenCate heeft over 2011 een omzet geboekt van 1,139 miljard euro, een forse verbetering ten opzichte van de 985 miljoen euro van 2010.

De autonome omzet steeg met 12 procent. Deze was voornamelijk te danken aan de sector Advanced Textiles & Composites, maar ook de marktgroepen Space & Aerospace Composites en Advanced Armour ontwikkelden zich gunstig.

Het aanzienlijk betere resultaat bij de composietenproductie in Nederland is vooral te danken aan de piek in de productie van nieuwe Airbus-toestellen.

Wisselend beeld
Het beeld bij Geosynthetics & Grass was minder eenduidig: TenCate Geosynthetics ontwikkelde zich gunstig, maar de omzet van de Grass-groep stond onder druk. De ebitda steeg in 2011 met 21 procent tot 102,5 miljoen euro.

De goede gang van zaken binnen de sector Advanced Textiles & Composites resulteerde in een forse groei van de Ebitda. De omzetontwikkeling binnen de Grass-groep veroorzaakte incidentele druk op het bedrijfsresultaat van de sector Geosynthetics & Grass. De nettowinst over 2011 nam met 28 procent toe tot 58,7 miljoen euro. De nettowinst per aandeel bedroeg 2,31 euro.

In BNR Paul van Liempt is dinsdag tussen 9.30 en 10.15 uur bestuursvoorzitter Loek de Vries van Koninklijke Ten Cate NV te gast.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen