Beurs1 nov '11 06:39

Vanaf vandaag is het president Draghi

Auteur: BNR Webredactie

De Europese Centrale Bank staat aan de vooravond van een ingrijpende wisseling van de wacht. Na acht jaar Trichet is het voorzitterschap nu aan de Italiaan Mario Draghi.

De 64-jarige Italiaan Mario Draghi begint dinsdag aan zijn eerste werkdag als president van de Europese Centrale Bank (ECB). Hij is de opvolger van de Fransman Jean-Claude Trichet die de centrale bank acht jaar leidde. De voormalige Italiaanse centralebankpresident Draghi zal al zijn kwaliteiten de komende jaren nodig hebben om de ECB ongeschonden door de schuldencrisis heen te loodsen.

Scepsis
Draghi gold al jaren als een belangrijke kandidaat voor de opvolging van Trichet op de hoogste economische post in Europa, maar zijn benoeming verliep niet zonder slag of stoot. Vooral in het voor inflatie allergische Duitsland was aanvankelijk veel scepsis tegen de benoeming van een bankier uit Italië.

Draghi had aan het begin van deze eeuw enkele jaren een topfunctie bij de Amerikaanse bank Goldman Sachs. Daarvoor werkte hij onder meer voor de Wereldbank.

'Geen grote veranderingen'
Economen verwachten niet dat de opvolging van Jean-Claude Trichet als president van de ECB door Mario Draghi zal leiden tot grote veranderingen in het beleid van de bank.

Gerelateerde artikelen