Beurs16 feb '12 07:50

Nikkei sluit lager

Auteur: Bart Tuinman

In Tokio is de beurs donderdag licht lager gesloten in navolging van de lagere slotstanden op Wall Street. De Nikkei eindigde 0,2 procent lager op 9238,10 punten.

Na de flinke koersstijging van een dag eerder besloten Japanse beleggers wat winsten te verzilveren in afwachting van de verdere ontwikkelingen rond Griekenland.

Olympus
Olympus zakte ruim 2 procent na berichten dat de voormalige topman Tsuyoshi Kikukawa van het Japanse elektronicabedrijf is gearresteerd. Kikukawa zou samen met anderen jarenlang de financiële resultaten van Olympus hebben vervalst. Hij zou omgerekend 1,3 miljard euro aan verliezen op beleggingen hebben weggemoffeld. Het concern hield er daarbij een dubbele boekhouding op na.

Verliezen
De andere beurzen in het Verre Oosten lieten donderdag ook verliezen zien. In Seoul zakte de Kospi 1,4 procent en in Hongkong daalde de Hang Seng 0,7 procent in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney sloot 1,6 procent lager. De Australische bank Westpac zakte 3,5 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. Ook stonden de mijnbouwers onder druk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen