Beurs10 sep '12 08:23

Nikkei sluit vlak

Auteur: Harmen Simon Teunis

De beurs in Tokio is maandag bijna onveranderd gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koerswinst van vrijdag.

Ook werd gewacht op de verdere ontwikkelingen in Europa. De Japanse exportbedrijven stonden daarnaast onder druk als gevolg van een duurdere Japanse yen. De Nikkei eindigde 2,28 punten lager op 8869,37 punten.

De verwachting dat de Amerikaanse centrale bank later deze week een nieuwe steunronde zal aankondigen zorgde voor een stijging van de Japanse yen op ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Exporteurs als Canon en Nikon verloren respectievelijk 1,4 en 2,9 procent. Ook bleek dat de Japanse economie in de maanden april tot en met juni met 0,2 procent is gegroeid. De groei viel daarmee lager uit dan eerder werd gedacht.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen ook weinig beweging zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,1 procent lager in de middaghandel na zwakke macrocijfers uit China. De Kospi in Seoul daalde 0,3 procent en de All Ordinaries in Sydney klom 0,2 procent.

Gerelateerde artikelen