Beurs14 mrt '12 07:57

Nikkei sluit boven 10.000 punten

Auteur: Edme Koorstra

In Tokio is de beurs stevig hoger gesloten. De Japanse beurs eindigde voor het eerst sinds juli 2011 weer boven de 10.000 punten.

Image

De stemming werd gesteund door de hogere slotstanden in New York, waar de Federal Reserve, het stelsel van centrale banken, zich positiever uitliet over de Amerikaanse economie. De Nikkei ging 1,5 procent hoger de dag uit op 10.050,52 punten.

Exportbedrijven
De belangrijkste stijgers waren de Japanse exportbedrijven, die ook profiteerden van de zwakkere Japanse yen. De financiële fondsen zaten in de lift in navolging van flinke koerswinsten van de Amerikaanse banken.

De Federal Reserve maakte bekend dat een meerderheid van de grootste financiële instellingen in de Verenigde Staten is geslaagd voor de stresstest waaraan de Amerikaanse centrale bank ze onderwierp.

Andere Aziatische beurzen
De andere beurzen in het Verre Oosten lieten woensdag ook winsten zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng 0,3 procent hoger in de middaghandel en in Seoul steeg de Kospi 1 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde 0,9 procent hoger.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen