Beurs2 nov '12 07:14

Nikkei sluit met stevige winst

Auteur: BNR Webredactie

De beurs in Tokio is vrijdag in navolging van Wall Street fors hoger gesloten. De stemming werd gesteund door sterker dan verwachte macrocijfers uit de VS en een verzwakking van de Japanse yen.

De Nikkei eindigde 1,2 procent hoger op 9051,22 punten. De Japanse beurs wist daarmee deze week 1,3 procent te winnen.

Sony wint 2,1 procent
Sony klom 2,1 procent. De Japanse elektronicagigant leed in het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 15,5 miljard yen (zo'n 150 miljoen euro). Desondanks ligt de firma naar eigen zeggen op koers voor een jaarwinst van 20 miljard yen.

Concurrent Sharp daalde 2,4 procent. Het bedrijf waarschuwde dat het nettoverlies dit jaar veel groter uitvalt dan eerder werd voorzien. Sharp verwacht nu een nettoverlies van 450 miljard yen (4,3 miljard euro), bijna een verdubbeling van de 250 miljard yen die aanvankelijk werd voorzien.

Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen vrijdag ook omhoog. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 1,4 procent hoger in de middaghandel en de Kospi in Seoul steeg 1,1 procent. De All Ordinaries in Sydney bleef achter met een plusje van 0,1 procent door zwakte in de detailhandelssector.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen