Beurs31 okt '12 19:29

Wall Street lager na tweedaagse stormpauze

Auteur: Harmen Simon Teunis

De Amerikaanse aandelenmarkten stonden woensdag in de middaghandel op verlies. De afgelopen twee dagen lag de handel op Wall Street stil in verband met de orkaan Sandy.

De handel was erg dun omdat nog lang niet alle handelaren naar hun werk konden komen. Het verkeer en openbaar vervoer in New York zijn nog lang niet volledig hersteld van het brute natuurgeweld dat de stad eerder deze week trof.

De Dow-Jonesindex noteerde in de middag 0,2 procent lager op 13.076,56 punten. De breder samengestelde S&P 500 daalde ook 0,2 procent tot 1409,20 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq stond 0,5 procent in de min op 2972,13 punten.

GM
General Motors (GM) viel in positieve zin op met een koerswinst van 8,5 procent. Het bedrijf kwam met beter dan verwachte kwartaalcijfers en kondigde bovendien aan nog dieper te gaan snijden bij zijn kwakkelende Europese activiteiten.

Disney
Walt Disney was de sterkste daler in de Dow. Het entertainmentconcern kondigde dinsdag nabeurs de overname aan van Lucasfilm, de filmstudio achter de succesvolle filmreeks Star Wars. Disney, dat ruim 4 miljard dollar betaalt voor het bedrijf, daalde 2 procent.

Home Depot
De sterkste stijger onder de hoofdfondsen was Home Depot. De doe-het-zelfketen werd 2,4 procent meer waard. Beleggers verwachten dat het bedrijf zal profiteren van de grote schade die Sandy heeft veroorzaakt. Op de termijnmarkt schoten ook de prijzen van hout om die reden fors omhoog.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen