Beurs18 mei '12 09:22Aangepast op 18 mei '12 10:53

DSM neemt Canadees bedrijf over

Auteur: Arjan Meesterburrie

Chemiebedrijf DSM neemt voedingstoeleverancier Ocean Nutrition Canada over. DSM betaalt daar 420 miljoen euro voor en verwacht dat het Canadese bedrijf direct bij gaat dragen aan de winst.

Ocean Nutrition Canada maakt volgens DSM-topman Feike Sijbesma 'goede vetten' die in boter, baby-voeding en supplementen terechtkomen: "Het gaat om nieuwe ingrediënten die ons voedsel gezonder maken".

Gecontroleerde veiling
De eigenaren van Ocean Nutrition hebben het bedrijf via een gecontroleerde veiling verkocht. Meerdere bedrijven konden via een bank bieden en DSM is als winnaar uit de bus gekomen. Ocean Nutrition is opgericht in 1997 en heeft het hoofdkantoor in Halifax. Het bedrijf heeft 415 werknemers in dienst en heeft behalve in Canada zelf ook productielocaties in de Verenigde Staten en Peru. Het maakt gezonde vetzuren uit visolie.

Acceptabele prijs
DSM betaalt volgens analisten van KBC een acceptabele prijs voor Ocean Nutrition Canada. Het bedrag van 420 miljoen euro is "acceptabel voor een onderneming actief in een snelgroeiende nichemarkt''.

Gerelateerde artikelen