Beurs20 aug '12 16:03

Wall Street: licht bewolkt met één straaltje zon

Auteur: Marjan van den Berg

In New York zijn de beurzen maandag licht lager geopend. Een miljardenovername zet de Amerikaanse verzekeringssector in de belangstelling.

De Dow-Jonesindex stond enkele minuten na opening 0,2 procent lager op 13.252 punten. De S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1416 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,1 procent tot 3072 punten.

Beleggers wachten op cruciale ontmoetingen tussen de Griekse premier Antonis Samaras, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande, later deze week.

Zorgverzekeraar
Het aandeel Coventry Health Care klom 18,8 procent tot 41,50 dollar. De Amerikaanse zorgverzekeraar Aetna wil Coventry overnemen voor 5,7 miljard dollar in aandelen en contanten. Aetna betaalt 42,08 dollar per aandeel Coventry en biedt daarmee een premie van 20 procent ten opzichte van de slotkoers van vrijdag.

Aetna krijgt er in één klap bijna 5,5 miljoen nieuwe polishouders bij. Zelf had Aetna al zo'n 36,7 miljoen verzekerden. Met de overname breidt het concern ook sterk uit in de door de overheid gefinancierde verzekeringen voor armere mensen, Medicaid.

Onder de Amerikaanse ziektekostenverzekeraars is momenteel een consolidatieslag aan de gang. Die is in gang gezet door de plannen van president Barack Obama voor een bredere ziektekostenverzekering voor alle Amerikanen.

Gerelateerde artikelen