Beurs5 apr '12 08:30

Japanse beurs sluit weer lager

Auteur: Anne-Greet Haars

In Tokio is de beurs donderdag opnieuw lager gesloten. De terugkeer van de zorgen over de Europese schuldencrisis zette de stemming onder druk.

De verliezen werden richting het slot van de handel wel wat teruggedrongen. De Nikkei verloor 0,5 procent tot 9767,61 punten. Het was de derde verliesbeurt voor de Japanse beurs op rij.

Teleurstelling
De hernieuwde bezorgdheid over Europa, die werd veroorzaakt door een teleurstellende Spaanse obligatieveiling, leidde tot koersverliezen onder de Japanse exportbedrijven. Ook hadden de exporteurs te kampen met een stijging van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Andere beurzen
De andere beurzen in het Verre Oosten gingen donderdag ook overwegend omlaag. In Hongkong, waar beleggers terugkeerden van een vrije dag, verloor de Hang Seng 0,7 procent. De Chinese bankaandelen stonden onder druk nadat de Chinese premier Wen Jiabao eerder deze week had laten weten dat de monopoliepositie van de banken doorbroken moet worden. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,5 procent en in Seoul klom de Kospi 0,5 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen