Beurs23 aug '12 08:29

Nikkei sluit hoger

Auteur: Harmen Simon Teunis

De beurs in Tokio is donderdag met een plus gesloten. Eerdere verliezen werden weggewerkt, nadat de zorgen over de verzwakking van de Chinese economie plaatsmaakten voor hoop op meer stimuleringsmaatregelen van centrale banken.

De Nikkei eindigde 0,5 procent hoger op 9178,12 punten.

Chinese industrie afgezwakt
Uit cijfers van zakenbank HSBC bleek dat de Chinese industrie in augustus is afgezwakt tot het laagste niveau in negen maanden tijd. Volgens HSBC geven de data Peking munitie om programma's waarmee de economie moet worden aangejaagd, verder op te schroeven.

Uit de notulen van de laatste beleidsvergadering bleek daarnaast dat de Amerikaanse Federal Reserve extra maatregelen overweegt, als er geen aanzienlijke verbetering van de economie optreedt.

Overige beurzen
Op de andere beurzen in het Verre Oosten werden ook winsten geboekt. In Hongkong klom de Hang Seng-index 1 procent en in Seoul steeg de Kospi 0,4 procent. De All Ordinaries in Sydney won 0,2 procent.

Qantas kreeg er 3 procent bij. De Australische vliegtuigmaatschappij leed een verlies van 244 miljoen Australische dollar (204 miljoen euro) in zijn gebroken boekjaar. Ook liet Qantas weten de bestelling van 35 nieuwe Boeing 787's te hebben geannuleerd om kosten te besparen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen