Beurs16 mrt '12 14:11Aangepast op 16 mrt '12 15:57

Ruim baan voor de polderkoningin

Auteur: Bart Tuinman

Het zou geweldig zijn als een vrouw de nieuwe voorzitter van de Sociaal-Economische Raad wordt. Dat zegt vertrekkend voorzitter Rinnooy Kan van de SER.

Welke achtergrond zijn opvolger verder heeft maakt Rinnooy Kan niet uit. "Ik zou het voor de SER heel goed vinden als een vrouw mijn rol zou overnemen, maar waar zij vandaan komt en wat ze gedaan heeft, daar heb ik geen idee van."

Universiteit van Amsterdam
Rinnooy Kan vertrekt later dit jaar bij dit belangrijke adviesorgaan van de regering, maakte minister Henk Kamp van Sociale Zaken bekend. Hij wordt per 1 september hoogleraar economie en bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Het kabinet heeft vrijdag nog wel besloten Rinnooy Kan voor te dragen voor benoeming van een nieuwe periode als voorzitter bij de SER vanaf 1 april. Dat was noodzakelijk, omdat de verdeling van raadszetels bij het adviesorgaan standaard elke twee jaar opnieuw wordt bezien.

Deskundig
Minister Kamp noemde Rinnooy Kan een "aimabel en deskundig man" en is blij dat hij nog een aantal maanden beschikbaar is, zodat naar een goede opvolger kan worden gezocht.

Rinnooy Kan werd in augustus 2006 voorzitter van de SER. Daarvoor was hij onder meer wetenschapper en bestuurder bij ING. Hij is prominent lid van D66.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen