Beurs19 jul '12 15:54

Topman Mecom stapt alweer op

Auteur: Mijke Hurkx

CEO Tom Toumazis stapt op bij Mecom, nadat is gebleken dat zijn nieuwe koers geen vruchten afwerpt. De topman werkt nog geen jaar bij het moederbedrijf van krantenuitgever Wegener.

Mecom maakte het aftreden van Toumazis donderdag bekend. Stephen Davidson, tot nu toe ‘non-excecutive chairman’, gaat hem vervangen.

Verlies
Het Britse bedrijf Mecom richt zich met name op de Nederlandse markt. Sinds de uitrol van Toumazis zijn strategie in februari, is er een ommekeer gekomen in de resultaten van het bedrijf, meldt de Britse krant The Guardian op hun website. De aankondiging van zijn vertrek kwam samen met de belofte van Mecom dat alle opties worden onderzocht om de waarde van het bedrijf voor aandeelhouders te vergroten. Donderdagochtend meldde de Telegraaf dat het bedrijf sinds april tweederde van zijn beurswaarde heeft verloren.

Toumasis zijn strategie
Mecom kondigde in januari aan in de komende jaren flink te willen snijden in de kosten. Daarbij gaf het concern ook aan te werken aan een betaalmodel voor alle platforms, inclusief mobiele telefoons en tabletcomputers.

Advertentie-inkomsten
Het krantenbedrijf kampt met een aanhoudende daling van de advertentie-inkomsten. Die dwong Mecom begin juni nog tot een winstwaarschuwing, waarbij ook de voorspelling moest worden losgelaten dat de reclame-inkomsten in 2013 en 2014 slechts marginaal zouden dalen.

De beurskoers van Mecom is sinds die waarschuwing ruimschoots gehalveerd. De aankondigingen van donderdag werden echter positief ontvangen. In Londen boekte het aandeel een winst van 17 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen