Beurs19 okt '12 20:28

Beurzen VS lager na slechte kwartaalcijfers

Auteur: Pieter van den Akker

De beurzen op Wall Street gingen vandaag stevig omlaag na bekendmaking van teleurstellende kwartaalcijfers van enkele voorname bedrijven.

De resultaten van onder meer Microsoft en General Electric versterken de vrees dat de economische tegenwind het bedrijfsleven flink dwarszit.

Dow 1,2 procent lager
Exact 25 jaar na de befaamde beurskrach op 'Black Monday' noteerde de leidende Dow-Jonesindex in de middaghandel 1,2 procent lager op 13.386,90 punten. De bredere S&P 500 ging 1,3 procent omlaag tot 1438,22 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,9 procent en stond op 3014,20 punten.

McDonald's sterkste daler
De sterkste daler onder de hoofdfondsen was McDonald's. De fastfoodketen verloor 4 procent na tegenvallende cijfers. Zowel de omzet als de winst daalde het afgelopen kwartaal als gevolg de verzwakte economische omstandigheden. Bovendien meldde het bedrijf dat de zaken ook in oktober minder gaan.

De resultaten van General Electric, een bedrijf dat alleen al wegens zijn omvang als een barometer voor de gehele economie wordt gezien, stelden eveneens teleur. Het aandeel verloor 2,8 procent. Microsoft daalde 2,7 procent, ook al na slechter dan verwachte kwartaalcijfers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen