Beurs22 jun '12 08:26

Nikkei eindigt met verlies

Auteur: Anne-Greet Haars

De beurs in Tokio is vrijdag lager gesloten. De stemming werd gedrukt door de forse koersverliezen op Wall Street. De risicobereidheid onder belegges nam af door de vrees voor een verdere vertraging van de wereldwijde economie.

De Nikkei eindigde 0,3 procent lager op 8798,35 punten. De Japanse beurs wist desondanks deze week 2,7 procent te winnen. Vooral de Japanse exportbedrijven deden het afgelopen week goed dankzij een verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Andere beurzen
De andere beurzen in het Verre Oosten lieten vrijdag grotere koersverliezen zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 1,1 procent lager in de middaghandel en in Seoul zakte de Kospi 2,2 procent. In Sydney verloor de All Ordinaries 1 procent. De beurs in Shanghai was de beurs gesloten vanwege een nationale feestdag.

Financiële fondsen
De financiële fondsen stonden onder druk na een afwaardering van de kredietstatus van 15 grote internationale banken door kredietbeoordelaar Moody's. De zorgen over de economische vooruitzichten wogen daarnaast op de grote Aziatische exportbedrijven. Ook hadden de energiebedrijven te lijden onder de forse daling van de olieprijzen.

Gerelateerde artikelen