Beurs17 okt '12 13:48

Akzo-topman keert terug van ziekteverlof

Auteur: Anne-Greet Haars

Ton Büchner, de topman van AkzoNobel die vorige maand onverwacht met ziekteverlof ging, keert 'ergens rond het einde van het jaar' terug.

In een persbericht van AkzoNobel staat dat de medische specialisten van Büchner verwachten dat de 47-jarige topman 'volledig zal herstellen'. De mededeling volgde kort nadat de commissarissen zich over Büchner's toestand hadden beraad.

"We zijn blij te kunnen mededelen dat de huidige behandeling effectief is en dat er vooruitgang wordt geboekt", zegt president-commissaris Karel Vuursteen in het persbericht.

"Maar het is wel erg belangrijk dat de hele behandeling wordt afgerond en dat een te snelle start moet worden voorkomen."

Aandeel
Het aandeel AkzoNobel steeg na de berichtgeving met bijna 3 procent. Daarmee werd een deel van het verlies van de afgelopen weken goedgemaakt. Op 18 september, toen het bedrijf bekendmaakte dat zijn nieuwe bestuursvoorzitter oververmoeid was, ging het aandeel al onderuit.

Toen Vuursteen vorige week vertelde dat Büchner niet deze week zou terugkeren - wat wel de bedoeling was - verdampte er weer flink wat beurswaarde.

Financieel directeur Keith Nichols zal, net als in de afgelopen weken, de taken van Büchner blijven waarnemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen