Beurs12 okt '12 18:53

Akzo onderuit door zieke topman

Auteur: Anne-Greet Haars

AkzoNobel is vrijdag met een min van ruim 6 procent de grootste daler in de AEX-index. Beleggers zijn geschrokken van het nieuws dat topman Büchner voorlopig niet terugkeert van ziekteverlof.

AkzoNobel kondigde donderdag aan dat Büchner langer afwezig blijft en dat zijn oorspronkelijk geplande terugkeer half oktober niet zal worden gehaald. Inmiddels is er in de markt speculatie dat de topman van de grootste verfproducent ter wereld wellicht helemaal niet meer terugkomt. A

kzoNobel zal dan, een half jaar na het vertrek van topman Hans Wijers, opnieuw op zoek moeten naar een opvolger.

Raad van Commissarissen
Woensdag, een dag voordat de kwartaalcijfers van AkzoNobel bekend worden gemaakt, komt de raad van commissarissen bijeen. Die zal ook de gezondheidstoestand van Büchner bespreken, zo liet een woordvoerder van het concern weten. Daarna, waarschijnlijk donderdag, zal er meer over de nabije toekomst van de top van AkzoNobel bekend worden gemaakt.

Teleurgesteld
Analisten merken op dat beleggers teleurgesteld zijn dat er dit jaar geen duidelijkheid komt over een nieuwe strategie voor AkzoNobel. Oorspronkelijk zou die in oktober worden gepresenteerd. Ook de onzekerheid, in ieder geval tot de vergadering van de raad van commissarissen, is fnuikend voor het vertrouwen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen