Beurs2 mei '16 06:15

Duitse site Finanzen laat nu ook adviezen los op Hollandse belegger

Auteur: BNR Webredactie

Vandaag begint de Duitse uitgever Axel Springer met een Nederlandse versie van de succesvolle Duitse beleggingswebsite Finanzen. Op die manier probeert het bedrijf een graantje mee te pikken van de Nederlandse advertentiemarkt voor financiële producten. Maar is daar wel een markt voor? De meningen lopen uiteen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Beleggers willen nou eenmaal de juiste financiële informatie zo snel mogelijk hebben, bij voorkeur vóórdat andere beleggers met relevante data aan de haal gaan. Finanzen wil daar met een Nederlands platform op inspelen. Toch is niet iedereen overtuigd van de kansen voor de site, gezien het wat bezoedelde imago van beleggen; de tijd dat je op feestjes en partijen goede sier maakte met spannende beleggingsverhalen, ligt alweer jaren achter ons.

Spaarrente
Arend van den Berg, mede-initiatiefnemer van Finanzen, ziet wel degelijk ruimte voor de site in Nederland. "Enerzijds is de spaarrente historisch laag en ten tweede is er een hele grote groep zzp'ers bijgekomen, die iéts zal moeten om het pensioen op termijn aan te vullen. En beleggen is wel de beste manier om op termijn vermogen op te bouwen."


 

Echt kwaad kan het allemaal niet, nog een beleggingssite erbij, denkt BNR's economiecommentator Kees de Kort. "Hoe meer informatie, hoe beter. Maar de animo om te beleggen is de afgelopen jaren natuurlijk flink afgenomen; mensen vertrouwen het niet meer. We móeten beleggen omdat we geld hebben, maar we vinden het niet echt leuk meer. Een nieuwe site kan geen kwaad, maar of het echt iets toevoegt, dat is een heel ander verhaal."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen