Beurs25 apr '12 07:51Aangepast op 25 apr '12 08:26

Ballast Nedam heeft last van concurrentie en prijsdruk

Auteur: Harmen Simon Teunis

Bouwbedrijf Ballast Nedam voelt de druk toenemen op de markten waarin het actief is. Ondanks de toenemende concurrentie, prijsduk en het stijgend aantal faillissementen in de sector handhaaft het bedrijf zijn prognose voor 2012.

Image

Het bedrijf voorziet op korte termijn geen verbetering van dat beeld, zo liet het woensdag weten in een tussentijds handelsbericht. Maar het bedrijf verwacht nog altijd dat omzet en winst ongeveer op hetzelfde niveau zullen uitkomen als in 2011.

In het afgelopen kwartaal waren de resultaten in ieder geval in lijn met die in de vergelijkbare periode vorig jaar. Vooral bij een aantal grote langjarige projecten en in gespecialiseerde markten boekte Ballast Nedam naar eigen zeggen prima resultaten. De regionale infrabedrijven en de vastgoedontwikkeling stelden echter teleur en maakten verlies.

De waarde van het orderboek nam dankzij een aantal grote opdrachten toe tot 2 miljard euro. Zo werkt het bedrijf in opdracht van spoorbeheerder ProRail aan de verbouwing van het station van Breda. Daarmee is een bedrag van 130 miljoen euro gemoeid, waarvan Ballast Nedam de helft opstrijkt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen