Beurs17 okt '12 08:14

Nikkei sluit opnieuw hoger

Auteur: Anne-Greet Haars

De beurs in Tokio is woensdag opnieuw hoger gesloten. De hoop dat Spanje noodhulp zal aanvragen en sterke kwartaalcijfers van de Amerikaanse bank Goldman Sachs zorgden voor winsten onder de financiële fondsen.

Een daling van de Japanse yen gaf de Japanse beurs een extra duwtje in de rug. De Nikkei eindigde 1,2 procent hoger op 8806,55 punten.

De handel werd gesteund door berichten dat de Japanse premier Yoshihiko Noda zijn ministers opdracht zal geven een pakket steunmaatregelen voor de economie op te stellen ter waarde van 1 biljoen yen (9,7 miljard euro).

Softbank
Softbank zette de stijging voort en klom 5,6 procent. Een dag eerder won het Japanse telecombedrijf al 9,6 procent na de bevestiging van de overname van de Amerikaanse branchegenoot Sprint Nextel.

Advantest Corp, een maker van testapparatuur voor chips, zakte daarentegen 2,2 procent na een tegenvallende omzetverwachting van de Amerikaanse chipfabrikant Intel.

Andere beurzen
Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen ook winsten zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 1 procent hoger in de middaghandel. De Kospi in Seoul klom 0,7 procent en de All Ordinaries in Sydney won 0,8 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen