Beurs17 apr '12 08:48

Nikkei sluit in de min

Auteur: Karin Backx

De beurs in Tokio is dinsdag iets lager gesloten. Beleggers zijn in afwachting van een Spaanse obligatieveiling, later op de dag.

De Nikkei eindigde met een verlies van 0,1 procent op 9.464,71 punten. Toshiba Tec, een onderdeel van het Japanse technologiebedrijf Toshiba, klom 6,9 procent.

Volgens de zakenkrant Nikkei wil Toshiba Tec de activiteiten op het gebied van computergestuurde kassasystemen van het Amerikaanse IBM overnemen voor 70 miljard yen (664 miljoen euro).

Industriële productie
Ook bleek dat de industriële productie in Japan in februari sterker is afgenomen dan eerder was voorspeld. De productie daalde in februari met 1,6 procent, waar eerder nog werd uitgegaan van een afname met 1,2 procent.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten dinsdag ook kleine verliezen zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng 0,7 procent lager in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney verloor 0,3 procent en in Seoul daalde de Kospi 0,4 procent.

IMF

Eerder vandaag werd bekend dat Japan 60 miljard dollar extra stopt in het IMF. Hiermee voldoet het land aan het verzoek van het fonds om meer geld beschikbaar te stellen.

Met het geld wil het IMF de schuldencrisis beter kunnen aanpakken. IMF-directeur Christine Lagarde toonde zich tevreden over de extra bijdrage en spoorde andere IMF-leden aan het Japanse voorbeeld te volgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen