Beurs28 mrt '12 20:01

Wall Street voorlopig lager

Auteur: Fleur de Bruijn

Wall Street koerste woensdag lager door stevige koersverliezen bij grondstofgerelateerde bedrijven. De mineurstemming werd ingegeven door een tegenvallend aantal orders voor duurzame goederen .

Ook een flinke daling van de olieprijzen is debet aan de lagere koers.

Halverwege de handelsdag in New Yorkse stond de Dow-Jonesindex 0,7 procent lager op 13.105,55 punten. De S&P 500 daalde 0,9 procent tot 1400,45 punten en de Nasdaq verloor 0,9 procent tot 3093,32 punten.

Duurzame goederen
Nog voor de openingsbel werd bekendgemaakt dat de orders voor duurzame goederen, zoals wasmachines, in februari met 2,2 procent stegen ten opzichte van januari. Economen rekenden in doorsnee op een stijging van 3 procent na een krimp van 3,6 procent in januari.

Strategische voorraden
De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie daalde met 2,2 procent tot 104,94 dollar. De daling werd grotendeels veroorzaakt door mediaberichten dat diverse overheden, waaronder de Amerikaanse, zouden overwegen om hun strategische voorraden aan te spreken in een poging de hoge prijzen aan de pomp omlaag te krijgen. Die hoge prijzen worden gezien als een van de voornaamste redenen dat consumenten de hand op de knip houden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen