Beurs5 jul '12 08:54

Tokio sluit met licht verlies

Auteur: Harmen Simon Teunis

De aandelenbeurs in Tokio sloot donderdag met licht verlies. Andere beurzen in Azië eindigden vrijwel vlak.

Ook in Azië was de handel in afwachting van de maatregelen die de Europese Centrale Bank donderdag waarschijnlijk bekend zal maken. De afgelopen dagen gingen de graadmeters omhoog, maar de rally vlakte een paar uur voor de ECB-vergadering af.

De Japanse Nikkei-index sloot 0,3 procent lager op 9.079,80 punten. De Zuid-Koreaanse Kospi-index eingide 0,1 procent hoger op 1875,49 punten en de Australische All Ordinaries sloot vlak op 4211,200 punten. In Hongkong stond de Hang Seng-index in de middaghandel vlak.

Rente
Verwacht wordt dat de ECB de rente met 25 basispunten zal verlagen tot de historisch lage stand van 0,75 procent. Ook zou de bank nieuwe stimuleringsmaatregelen kunnen aankondigen. Voor Japan zou de renteverlaging niet alleen een gunstig effect kunnen hebben. Als de euro verder in waarde daalt ten opzichte van de yen zou dat ongunstig uitpakken voor de winsten van de Japanse exporterende bedrijven.

De aandelen van die bedrijven lieten donderdag dan ook een gemengd beeld zien. Computer- en cameraproducent Canon sloot 0,2 procent lager. Toyota eindigde 0,3 procent hoger.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen