Beurs8 mrt '11 19:45Aangepast op 8 mrt '11 22:21

Wall Street sluit hoger door daling olieprijs

Auteur: Pieter van den Akker

De effectenbeurzen in New York zijn hoger gesloten ten opzichte van maandag. Beleggers reageerden enthousiast op de dalende olieprijs en een optimistische winstverwachting van Bank of America.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 1 procent hoger op 12.214,38 punten. De breder samengestelde S&P 500 ging 0,9 procent omhoog tot 1321,82 punten. De technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,7 procent in de plus op 2765,77 punten.
Opvoeren olieproductie
De olieprijs daalde dinsdag, nadat de olieminister van Koeweit aangaf dat de olieproducerende landen verenigd in de OPEC voor het eerst in twee jaar praten over het opvoeren van de olieproductie. De prijs van een vat Brentolie daalde met 2,1 procent tot 112,66 dollar. De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie ging met 0,6 procent omlaag tot 104,78 dollar.
Zware gevechten
De olieprijs is de afgelopen weken flink gestegen als gevolg van de gevechten in Libië en de onrust in andere Arabische landen. Ook vandaag raakten troepen van de Libische leider Muammar Kaddafi slaags met rebellen. Kaddafi’s troepen hebben opnieuw rebellenbolwerken als de stad Zawiyah in het westen van het land aangevallen met tanks en gevechtsvliegtuigen. Ook in de oostelijker gelegen havenstad Ras Lanuf en omgeving vonden opnieuw zware gevechten plaats.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen