Beurs10 aug '12 21:49Aangepast op 10 aug '12 22:18

Wall Street blijft ingedut

Auteur: Mijke Hurkx

De beurzen op Wall Street zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. Op een dag met weinig handel werden de aanvankelijke verliezen in het laatste handelsuur weggepoetst.

De Dow-Jonesindex van 30 hoofdfondsen eindigde 0,3 procent hoger op 13.207,95 punten. De brede S&P 500-index klom 0,2 procent tot 1405,87 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,1 procent tot 3020,86 punten.

Chinese economie
De zwakke groei van de Chinese internationale handel in juli zette de graadmeters aanvankelijk net als in Europa in het rood. De zwakke groei van de export en import wordt gezien als een duidelijk teken dat de economische groei in China verder verzwakt.

Debuut
Manchester United maakte vrijdag zijn debuut op Wall Street. De beursgang leverde de voetbalgrootmacht ruim 233 miljoen dollar op. Dat was minder dan verwacht, maar nog altijd het grootste bedrag dat een sportorganisatie ooit op de beurs wist binnen te halen. Het aandeel boekte geen grote uitslag op de eerste beursdag. In het laatste uur stond het aandeel onveranderd op de introductieprijs van 14 euro.

Blackberryproducent Research in Motion won 6 procent. Volgens persbureau Bloomberg heeft technologiegigant IBM interesse in het dienstverleningsonderdeel van de mobieltjesmaker.

Yahoo werd 5,5 procent minder waard. Het internetbedrijf gaf donderdag nabeurs aan dat de opbrengst van de verkoop van het belang in de Chinese branchegenoot Alibaba wellicht niet aan aandeelhouders wordt uitgekeerd, zoals eerder werd beloofd.

Olie
De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte met 0,2 procent tot 93,16 dollar. Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verwacht dat de vraag naar olie volgend jaar door de afkoeling van de wereldeconomie minder hard zal stijgen dan eerder voorzien.

De euro was vrijdagavond met 1,2295 dollar evenveel waard als aan het slot van de Europese beurshandel eerder op de dag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen