Beurs17 nov '11 22:19

Eurocrisis vreet weer aan koersen Wall Street

Auteur: BNR Webredactie

En weer kon positief nieuws uit eigen land de zorgen van Amerikaanse beleggers over de gevolgen van de eurocrisis niet wegnemen. Aandelenbeurzen eindigden in het rood.

De Dow-Jones sloot 1,1 procent lager op 11770,80 punten, met alle dertig fondsen in de min. De bredere S&P 500-index zakte 1,7 procent naar 1216,28 punten - de laagste stand in een maand tijd. Technologiebeurs Nasdaq gaf 2 procent prijs op 2587,99 punten.

0,02 tot kritische grens
De rente op Spaanse staatsleningen is gestegen naar 6,98 procent. Beleggers zien 7 procent als een kritische grens. Zowel Griekenland als Portugal moest zijn toevlucht nemen tot noodhulp toen de rente op hun obligaties dat niveau bereikte.

Bij de zorgen over de Europese schulden daalde de koers van de euro ten opzichte van de dollar van 1,352 bij het sluiten van de beurzen in Europa naar 1,3462.

Trans-Atlantic Blues
De olieprijzen daalden met meer dan 3 procent. Er was wel goed nieuws uit eigen land. Het aantal aanvragen voor bijstand was in de VS in 7 maanden niet meer zo laag geweest.

Bovendien was het aantal nieuwe bouwvergunningen voor huizen boven verwachting. Deze cijfers duiden op het aantrekken van de economie in de VS, maar gevreesd wordt dat de schuldenlast van de Europese landen wereldwijd gevolgen zal hebben voor de economie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen