Beurs11 dec '12 07:27

Nikkei doet stapje terug

Auteur: Marjan van den Berg

De beurs in Tokio is dinsdag met een klein verlies gesloten. De stemming werd gedrukt door koersverliezen onder Japanse energiebedrijven.

Ook waren er wat winstnemingen onder de sterk gestegen Japanse exportbedrijven; verder werd gewacht op de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag begint met een tweedaagse beleidsvergadering. De Nikkei eindigde 0,1 procent lager op 9525,32 punten.

Reactor
De Japanse energieproducenten stonden onder druk na berichten dat Japan Atomic Power, waarin de energiebedrijven een belang hebben, mogelijk een van zijn reactoren moet ontmantelen omdat deze op een actieve breuklijn staat. Kansai Electric Power en Chubu Electric Power verloren daardoor ruim 4 procent. Tokyo Electric Power en Chugoku Electric Power moesten respectievelijk 1,4 en 0,9 procent inleveren.

Andere beurzen
De andere beurzen in het Verre Oosten wisten dinsdag overwegend kleine winsten te boeken. In Hongkong stond de Hang Seng-index 0,2 procent hoger in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney klom 0,4 procent.

De Kospi in Seoul steeg 0,4 procent. Het Zuid-Koreaanse electronicaconcern Samsung Electronics zakte 1 procent nadat het aandeel een dag eerder de hoogste koers ooit bereikte.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen