Beurs26 jun '11 11:23

Hockeyers betalen biertje met mobieltje

Auteur: Edme Koorstra

Hockeyers betalen met hun mobieltje vanaf dit weekend. De Rabobank introduceert de techniek om te laten zien dat betalen met je telefoon handig, efficiënt en veilig is. Waarom begint de bank bij hockeyverenigingen? Goeie vraag.

Nederlanders gebruiken de mobiele telefoon te weinig als portemonnee, vindt de Rabobank. Mensen denken dat dit vooral uitkomst biedt bij het betalen van parkeergeld, maar het mobieltje biedt ook elders grote voordelen. Om dat te bewijzen begint de Rabobank dit weekeinde met de invoering van mobiel betalen in de clubhuizen van de hockeyverenigingen.

Altijd bij de hand
Door de introductie van mobiel betalen bij de hockeyclubs wordt de administratie daar efficiënter geregeld en neemt de veiligheid van het barpersoneel toe. Voor de sporters is het ook makkelijk: "Je mobiel heb je altijd bij je'', aldus de Rabobank.

Portemonnee
Het mobieltje wordt vooral gebruikt voor het checken van banksaldo of het overboeken van geld. Het is technisch mogelijk om het ook als portemonnee te gebruiken, maar veel mensen weten dat niet. De bank wil dat veranderen en begint dus bij hockeyers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen