Beurs25 jan '12 16:04Aangepast op 25 jan '12 17:17

Nasdaq plukt vruchten van Apple

Auteur: Thijs Baas

Het grote verkoopsucces van iPhones en iPads heeft gezorgd voor de hoogste winst ooit voor Apple. De Nasdaq profiteerde van de aanhoudende populariteit van het technologiebedrijf.

Het aandeel Apple klom 7 procent, nadat dinsdag nabeurs beter dan verwachte kwartaalresultaten bekend waren gemaakt.

Jubelend
"Als ik de stemming zou moeten samenvatten dan is dat 'jubelend'. Dat zou je niet denken als je dat 'half procentje eraf' ziet op de Dow Jones, maar waar ze het hier allemaal over hebben, is Apple", zei FD-collega Gerben van der Marel woensdag vanaf Wall Street.

"Apple schiet omhoog in de beurs. Ze hadden dinsdag nabeurs fantastische cijfers. Apple is op dit moment het duurste bedrijf op de Amerikaanse beurs."

Gemengd
In New York zijn de beurzen woensdag gemengd geopend. De stemming werd gedrukt door het negatieve sentiment in Europa. Technologiegraadmeter Nasdaq werd echter gesteund door de sterke resultaten van Apple. Ook wachten beleggers op het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.

Dow-Jones
De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na de openingsbel 0,4 procent lager op 12.627 punten en de S&P 500 daalde 0,3 procent tot 1310 punten. De technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 2799 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen