Beurs13 jun '12 08:22

Japanse beurs eindigt met winst

Auteur: Anne-Greet Haars

De beurs in Tokio is woensdag licht hoger gesloten. De stemming werd gesteund door de hogere slotstanden in New York en de hoop op maatregelen om de Europese schuldencrisis in te dammen.

Beleggers bleven echter zeer voorzichtig in afwachting van de nieuwe verkiezingen in Griekenland. De Nikkei eindigde 0,6 procent hoger op 8587,84 punten.

Machineorders
De Japanse machinebouwers kregen een steuntje in de rug na beter dan verwachte machineorders. Die namen in april toe met 5,7 procent ten opzichte van een maand eerder. Economen hadden gerekend op een toename met 2,1 procent. De Japanse beurs werd ook gesteund door een koersherstel van zwaargewicht Fast Retailing. Het aandeel van de Japanse eigenaar van kledingketen Uniqlo klom 1,8 procent.

Andere beurzen
De andere beurzen in het Verre Oosten lieten woensdag ook overwegend kleine winsten zien. In Hongkong steeg de Hang Seng-index 0,3 procent in de middaghandel en in Seoul won de Kospi eveneens 0,3 procent. In Sydney daalde de All Ordinaries 0,2 procent onder aanvoering van de bankaandelen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen