Beurs17 aug '12 09:20

AEX gaat goed van start

Auteur: Pieter van den Akker

De Europese beurzen zetten vrijdag de klim voort en bewegen rond de hoogste niveaus in 5 maanden tijd na hoopgevende uitspraken van Angela Merkel.

De hoop op steunmaatregelen nam verder toe nadat de Duitse bondskanselier Angela Merkel liet doorschemeren achter een actievere opstelling van de ECB te staan om de schuldencrisis in de eurozone te bestrijden.

Merkel riep tijdens een bezoek aan Canada de andere eurolanden op snel aan een verdere politieke en economische integratie te werken. Tijdens het bezoek bevestigde Merkel verder dat ECB-president Mario Draghi er 'alles aan zal doen' om de euro te redden.

AEX 0,5 procent hoger
De AEX-index in Amsterdam stond aan het einde van de ochtend 0,5 procent hoger op 335,40 punten. De Amsterdamse hoofdgraadmeter is daarmee slechts 1,8 punt verwijderd van het hoogste niveau van het jaar, dat in maart werd bereikt. De MidKap-index klom 0,7 procent tot 513,46 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stegen 0,3 procent.

In de AEX ging Air France-KLM aan kop met een winst van meer dan 4 procent. Een belangrijk deel van de piloten van Air France is akkoord gegaan met de reorganisatie die de luchtvaartmaatschappij wil doorvoeren.

Brunel en TMG
Brunel klom in de MidKap 3,3 procent. De detacheerder heeft opnieuw een zeer sterk kwartaal achter de rug en verhoogt de verwachtingen voor de rest van het jaar. Op de lokale markt zakte Telegraaf Media Groep (TMG) ruim 7 procent. Het mediabedrijf zag de advertentie-inkomsten opnieuw sterk dalen en liet zijn winstvoorspelling los.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen