Beurs17 aug '11 21:50

Dell sleurt Wall Street naar beneden

Auteur: Harmen Simon Teunis

De beurzen in New York wisten de eerdere winsten van de dag woensdag niet vast te houden. Het waren vooral de technologiebedrijven die het moesten ongelden. Daar gingen de tegenvallende vooruitzichten die Dell dinsdag presenteerde aan vooraf.

Ongeveer een half uur voor het sluiten van de beurzen stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent lager op 11.397,04 punten. De brede S&P 500-index stond vrijwel onveranderd op 1192,71 punten. Nasdaq zakte met name door de afstraffing van Dell met 0,7 procent tot 2506,99 punten.

Aandeel Dell 10 procent onderuit

Het aandeel Dell ging ruim 10 procent onderuit. Investeerders waren vooral teleurgesteld in de lagere omzetverwachting voor dit jaar, die Dell dinsdag naar buiten bracht. Het computerbedrijf is bang dat de IT-investeringen van de overheid en het bedrijfsleven afnemen als de economie verder verzwakt.

Ook andere computerbedrijven werden geraakt. Hewlett-Packard ging 4 procent onderuit en de fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems leverde 1,3 procent in.

Staples

De Amerikaanse leverancier van kantoorartikelen Staples presteerde op zijn beurt in het tweede kwartaal beter dan verwacht en verhoogde zijn winstverwachting voor dit jaar. Het aandeel kwam na een vliegende start, met een winst van ruim 7 procent, uit op 0,1 procent in de min.

Target

Winkelketen Target werd 2,5 procent meer waard, dankzij sterke resultaten in het afgelopen kwartaal. Eerder deze week kwamen andere grote winkelbedrijven als Wal-Mart en Home depot al met meevallende cijfers over de afgelopen periode.

Olie

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg met 1 procent tot 87,55 dollar. De sterkere stijging van eerder op de dag werd geremd door het bericht dat de Amerikaanse olievoorraden afgelopen week onverwacht zijn gegroeid.

Euro

De euro werd woensdagavond voor 1,4450 dollar verhandeld, tegen 1,4430 dollar bij het slot van de beurshandel in Europa.

Gerelateerde artikelen