Beurs18 aug '11 17:19

Curatoren DSB verwachten in november klaar te zijn

Auteur: Laura Walburg

De curatoren in het DSB Bank-faillissement denken nu in november van dit jaar het feitenonderzoek naar de ondergang van de bank afgerond te hebben.

Dat bevestigde een woordvoerder van de curatoren donderdag desgevraagd.

"Aan de hand van een analyse van de uitkomsten van dat onderzoek zullen de curatoren conclusies trekken ten aanzien van eventuele aansprakelijkheid van de (voormalige) bestuurders en/of commissarissen van DSB Bank en/of derden", aldus de curatoren in hun jongste faillissementsverslag.

80 Miljoen euro
In dat verslag staat verder onder andere dat de curatoren zich nog buigen over 26 betwiste vorderingen van schuldeisers met een totale waarde van bijna 80 miljoen euro. Aan mensen die nog geld tegoed hadden van DSB, is sinds 30 juni 355 miljoen euro uitgekeerd.

De curatoren hebben op 29 juni van dit jaar een overeenkomst getekend om de administratie van de hypotheken en consumptieve kredieten die bij DSB liepen, bij de Quion Groep onder te brengen. Vanaf medio volgend jaar nemen zij dat op zich. Volgens Quion hebben de portefeuilles een gezamenlijke waarde van 5,7 miljard euro.

Gerelateerde artikelen