Beurs1 nov '11 07:39

Nikkei weer lager gesloten

Auteur: BNR Webredactie

De beurs in Tokio is dinsdag weer lager gesloten. Ook in Japan zorgde onzekerheid over de Europese schuldencrisis en zwakke macrocijfers voor een negatieve stemming. De Nikkei eindigde 1,7 procent lager op 8835,52 punten.

Vooral Japanse exportbedrijven stonden onder druk. De Japanse minister van Financiën Jun Azumi liet weten de ontwikkelingen op de financiële markten goed in de gaten te houden. De regering van Japan kwam maandag in actie om de koers van de yen te verzwakken, maar Azumi vreest dat speculanten de koers van de munt opnieuw omhoog zullen stuwen. Dat is slecht voor de positie van de Japanse export. Door een duurdere yen stijgt ook de prijs van Japanse producten.

Overige beurzen
De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten ook overwegend verliezen zien. De daling werd geleid door de grondstofbedrijven toen bleek dat twee afzonderlijke Chinese inkoopmanagersindexen een onverwachte daling lieten zien. In Sydney daalde de All Ordinaries 1,5 procent en de Hang Seng in Hongkong zakte 2 procent. De Kospi in Seoul bleef ongewijzigd.

Gerelateerde artikelen