Beurs13 dec '11 09:30

AEX gaat met winst van start

Auteur: BNR Webredactie

De beurs in Amsterdam is dinsdag met winst begonnen. BNR-hoofdredacteur Paul van Gessel en BNR-presentator Petra Grijzen openden de beursdag met een enorme gongslag.

Nadat de beste radiozender van Nederland de openingshandeling had verricht, werd duidelijk dat de beleggers voorzichtig blijven door de aanhoudende bezorgdheid over de schuldencrisis. Er wordt gewacht op de uitkomst van de beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank.

AEX opende 0,1 procent hoger
De AEX-index in Amsterdam stond na enige minuten handel 0,1 procent hoger op 297,74 punten. De MidKap-index steeg 0,4 procent tot 447,06 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen klommen tussen 0,1 en 0,3 procent.

Handel Swedish Automobile ligt stil
In de AEX bleef olieconcern Shell nagenoeg onveranderd na een adviesverlaging door Citigroup. De handel in Swedish Automobile ligt nog altijd stil in afwachting van een persbericht van het bedrijf.

Volgens Zweedse media geeft het noodlijdende autobedrijf Saab de rechter donderdag een nieuw financieel plan waarmee de huidige reorganisatie door kan gaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen