Beurs10 aug '11 08:37Aangepast op 10 aug '11 09:10

E.ON schrapt mogelijk 9000 tot 11.000 banen

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Het Duitse energieconcern E.ON heeft afgelopen drie maanden een verlies geleden van 1,49 miljard euro. Het bedrijf kondigde aan flink te bezuinigen en moet mogelijk 9000 tot 11.000 banen schrappen, maakte het concern woensdag bekend.

E.ON heeft vooral verlies geleden door het sluiten van de kerncentrales in Duitsland.  Daardoor moet het bedrijf stevig reorganiseren.
Het tekort van afgelopen maanden is het eerste kwartaalverlies voor het concern ooit. E.ON wil daarom de kosten extra verlagen met 1,5 miljard euro per jaar. Om dat te bereiken moet het bedrijf mogelijk tot 14 procent van het totale personeelsbestand schrappen.
Lees hier het volledige rapport.
Duitsland
Duitsland wil dat de laatste kerncentrale uiterlijk in 2022 dichtgaat. De zeven oudste kerncentrales waren al na het ongeluk van Fukushima uitgeschakeld. De resterende negen kerncentrales worden de komende jaren gefaseerd gesloten.
Gas en elektriciteit
Volgens E.ON staan de resultaten ook onder druk door zwakke verkopen van gas en elektriciteit. Het grootste energiebedrijf van Duitsland heeft zijn winstverwachting voor heel 2011 stevig teruggeschroefd.
E.ON verwacht nu dat de nettowinst dit jaar uitkomt op 2,1 tot 2,6 miljard euro. Eerder ging het uit van 3 tot 3,7 miljard euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen