Beurs16 aug '11 15:49

Lagere opening op Wall Street

Auteur: Karin Backx

De Amerikaanse beurzen openen dinsdag in de min. Beleggers in de Verenigde Staten vrezen voor een nieuwe recessie na de zwakke Europese economische groeicijfers.

De opmars van de Amerikaanse beurzen lijkt daarmee na drie handelsdagen ten einde te zijn gekomen.
De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,9 procent lager op 11.376 punten. De S&P 500 verloor 1,1 procent tot 1191 punten, terwijl technologiebeurs Nasdaq 1,2 procent daalde tot 2524 punten.
Supermarktconcern Wal-Mart won 2,5 procent na goed ontvangen kwartaalcijfers.
Ook de kwartaalresultaten van doe-het-zelfketen Home Depot werden warm onthaald.
Klussen en verbouwen
Het bedrijf profiteerde van Amerikanen die meer zijn gaan klussen en verbouwen. Daardoor kon Home Depot de winstverwachting voor heel 2011, voor de tweede keer dit jaar, naar boven bijstellen.
Het aandeel klom ruim 5 procent. Op macro-economisch vlak bleek voorbeurs dat het tempo van de Amerikaanse huizenbouw in juli is gedaald ten opzichte van juni.
Ook bleek het bouwtempo in juni minder groot dan eerst was aangenomen. Het aantal bouwvergunningen dat in juli werd afgegeven, was ook minder dan verwacht.
AAA-rating
De Amerikaanse industriële productie nam in juli echter sterker dan verwacht toe met 0,9 procent.
Dat is de sterkste groei in 7 maanden. Ander goed nieuws kwam van kredietbeoordelaar Fitch, die handhaafde de AAA-rating van de Verenigde Staten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen