Beurs21 jun '11 10:24

Duitse banken voor 20 miljard in Griekenland

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Duitsland heeft voor maximaal 20 miljard euro aan leningen uitstaan in Griekenland. Dat heeft Michael Kemmer, het hoofd van de Duitse bankenassociatie, dinsdag gezegd op de Duitse radio. Bij de brancheorganisatie zijn onder meer Deutsche Bank en Commerzbank aangesloten.

Image

Volgens Kemmer hebben de Duitse banken rond 10 tot 20 miljard euro in Griekse staatsleningen geïnvesteerd.
Kemmer zei ook dat Duitse banken bereid zijn vrijwillig bij te dragen aan een nieuw noodpakket voor Griekenland, maar dat daar wel voorwaarden aan zijn verbonden en dat Athene vooruitgang moet boeken met de bezuinigingen.
Verantwoordelijkheid
“Iedereen is zich bewust van hun verantwoordelijkheid en dat dat Griekenland zeer belangrijk is voor de eurozone. Een default van Griekenland is geen wijs besluit. Zover zal het niet komen'', zei Kemmer.
Groot-Brittannië
De Britse premier David Cameron ziet daarentegen geen reden om net als Duitsland betrokken te raken in de Griekse crsis."We zitten niet in de euro en we kozen ervoor om er niet aan mee te doen. Ik denk dat we geen verantwoordelijkheid delen hiervoor'', zei de premier dinsdag.
IMF
Groot-Brittannië heeft eerder wel aangegeven bij te zullen dragen aan algemene reddingsfondsen via het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Ook gaf het land vorig jaar financiële steun aan Ierland, buurland en lid van de eurozone.
Luister hier het volledige interview terug met Michael Kemmer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen