Beurs25 jul '11 16:08

Gerben Everts nieuwe AFM-baas

Auteur: Thijs Baas

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de 40-jarige Gerben Everts benoemd tot directeur. Hij volgt bij de financiële waakhond Steven Maijoor op, die eerder dit jaar aan de slag ging als voorzitter van de nieuwe Europese effectentoezichthouder ESMA.

Image

Everts zal in het vroege najaar in dienst treden, maakte de AFM maandag bekend. De nieuwe directeur zal in de managementgroep van de toezichthouder op de financiële markten de verantwoordelijkheid voor het toezicht op accountantsorganisaties en financiële verslaggeving op zich nemen. Everts is afkomstig van pensioenuitvoerder APG. Hij was daar manager corporate finance, control en riskmanagement.
Brussel
Eerder werkte Everts van 2002 tot 2006 in Brussel bij de Europese Commissie. Hij was daar onder meer betrokken bij de coördinatie van het Actieplan Financiële Diensten. Van 1998 tot 2002 werkte Everts bij het ministerie van Financiën. Hij hield zich daar bezig met de introductie van onafhankelijk publiek toezicht op financiële verslaggeving en de aanscherping van de wetgeving over marktmisbruik.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen