Beurs3 mei '11 10:13

Spyker uitschieter op mat Damrak

Auteur: Pieter van den Akker

Het aandeel Spyker Cars schoot dinsdagochtend omhoog nadat het bedrijf de details van een samenwerking met het Chinese Hawtai Motor Group had onthuld. De stemming op de Amsterdamse aandelenbeurs was verder mat.

 Ruim drie kwartier na de opening stond de AEX-index 0,2 procent lager op 360,82 punten. De MidKap-index daalde 0,2 procent tot 652,15 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt daalden tot 0,5 procent. De beurs in Londen, die vrijdag en maandag gesloten was, noteerde 0,1 procent hoger.
Spyker
Hawtai steekt in totaal 150 miljoen euro in Spyker. Verder wordt een lening van Spykertopman Victor Muller omgezet in aandelen. Hiermee lijken de financiële problemen van Spyker en dochterconcern Saab opgelost. Naar verwachting zal de Zweedse autobouwer de stilgevallen productie binnen een week weer kunnen opstarten. Beleggers reageerden positief. Het aandeel Spyker schoot tot 19,3 procent omhoog. Na drie kwartier handel stond het aandeel 13,5 procent hoger op 4,81 euro.
Forse stijging omzet TenCate
MidKapper TenCate meldde een forse stijging van de omzet en de winst in het eerste kwartaal ten opzichte van het eerste kwartaal van 2010. De resultaten waren beter dan door analisten was verwacht. Het aandeel Ten Cate steeg 1,3 procent.
Biotechnologiebedrijf MDXHealth liet weten dat het Europese subsidie heeft gekregen voor onderzoek naar blaaskanker. Het aandeel steeg 10,5 procent.
Vastgoedfonds ProLogis European Properties
Het bestuur van vastgoedfonds ProLogis European Properties (PEPR) liet weten het bod van het Amerikaanse ProLogis te laag te vinden. ProLogis is de voormalige moeder van PEPR en heeft een omvangrijk deel van de aandelen van het Europese bedrijf in handen. PEPR noteerde ongeveer vlak.
Euro noteerde 1,4775 dollar
De euro noteerde 1,4775 dollar tegen 1,4880 dollar bij het slot van de handel op maandag. De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 112,75 dollar.
Klik op de buttons rechts voor de beursanalyses van Paul Laseur van BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen