Beurs2 mei '11 21:47

Vijandig bod Nasdaq en ICE op NYSE Euronext

Auteur: Marjan van den Berg

Het Amerikaanse beursbedrijf Nasdaq en IntercontinentalExchange (ICE) hebben van hun raden van bestuur toestemming gekregen om een direct bod te doen op alle uitstaande aandelen van beursexploitant NYSE Euronext voor ongeveer 11 miljard dollar.

Het bod is voor een deel in contanten en voor een deel in aandelen van Nasdaq en ICE. Dat maakten de bedrijven maandag gezamenlijk bekend.
,,Het bestuur van NYSE Euronext heeft ons bod nu twee keer verworpen, zonder met ons in gesprek te zijn gegaan en dat terwijl de fusieovereenkomst met Deutsche Börse dit wel toestaat'', aldus ICE-topman Jeffrey Sprecher.
In de hoop dat NYSE Euronext alsnog met ze om de tafel wil, leggen ze het bod nu direct voor aan de aandeelhouders, wat neerkomt op een vijandig bod.
Medio februari werden Deutsche Börse en NYSE Euronext het eens over een fusie. Een week later werd bekend dat Nasdaq ook samen wilde gaan met NYSE Euronext. NYSE Euronext en Deutsche Börse willen samen het grootste handelsplatform voor aandelen ter wereld vormen. Het nieuwe bedrijf zou voor 60 procent in handen komen van Deutsche Börse en wordt voor 40 procent eigendom van NYSE Euronext.
Het Europees-Amerikaanse NYSE Euronext beheert onder meer beurzen in Amsterdam, Brussel, Lissabon, Parijs, New York, Chicago en San Francisco. Deutsche Börse heeft als belangrijkste index de DAX in Frankfurt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen