Beurs7 aug '11 15:14

VEB vreest klappen beurs na afwaardering VS

Auteur: Saskia van Huijgevoort

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) is bang dat de aandelenmarkten maandag zware klappen krijgen na de verlaging van de Amerikaanse kredietwaardigheid.

Dat schrijft de VEB in een artikel dat op de website van de beleggersclub verscheen.
Kredietbeoordelaar Standard & Poor's verlaagde vrijdag de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten. Volgens de VEB had die stap op geen slechter moment kunnen komen.
Geen rust dit weekend
"Afgelopen week waren beleggers het vertrouwen in de beurs helemaal kwijt en spuugden aandelen en masse uit, waardoor belangrijke beursindices zo maar 10 procent prijsgaven. Beleggers hapten naar adem en het weekend had voor rust moeten zorgen. Maar deze nieuwe tegenvaller zal psychologisch zijn uitwerking niet missen. De krakkemikkige besluitvorming van de laatste tijd biedt niet al teveel hoop.''
Beurzen Saudi-Arabië
De VEB wijst op de koersval van ruim 5 procent op de beurs in Saudi-Arabië op zaterdag. De beleggersvereniging wil dat de autoriteiten wereldwijd snel optreden om de onrust te bezweren.
"Voor maandagnacht zullen beleidsmakers wereldwijd in actie moeten komen om onheil in achtereenvolgens Azië, Europa en de VS af te wenden. Maandag zullen de beurzen van start gaan in een nieuwe realiteit'', zegt de VEB.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen