Beurs25 mei '11 12:28

Beurzen poetsen verliezen weg

Auteur: Marjan van den Berg

De verliezen op de Europese beurzen van eerder op de dag waren aan het eind van de ochtend verdwenen. Koopjesjagers, die vooral geïnteresseerd waren in financiële aandelen, gaven de graadmeters een klein duwtje.

De AEX stond aan het einde van de ochtend 0,1 procent hoger op 343,64 punten. Ook de MidKap steeg 0,1 procent tot 625,55 punten. In Londen steeg de hoofdindex ook 0,1 procent. De beurzen in Parijs en Frankfurt noteerden vlak.
Financiële waarden
Beleggers bleken in Europa vooral gecharmeerd van aandelen van financiële fondsen. Die zijn de afgelopen dagen flink minder waard geworden en beleggers menen hier een koopkansje te hebben. Zo noteerden onder meer Commerzbank, Deutsche Bank, Barclays, HSBC en BNP Paribas van 0,8 tot 2,3 procent in de plus. In Amsterdam stonden ING en Aegon respectievelijk 0,3 en 0,5 procent hoger.
Even genoeg gedaald
De opwaartse beweging van de graadmeters kwam zonder grote nieuwsaanleiding. ,,Het lijkt er een beetje op alsof beleggers dachten: het is wel even genoeg met die daling'', aldus fondsmanager Corné van Zeijl van SNS Asset Management.
Air France-KLM, Ahold, Fugro
De grootste stijger in de AEX was luchtvaartcombinatie Air France-KLM na berichtgeving dat het effect van de vulkaanuitbarsting op IJsland voor het vliegverkeer aan het verminderen is. Het aandeel steeg 1,4 procent. Het aandeel Ahold won 1,6 procent na berichten dat Amerikaanse supermarkten hogere prijzen kunnen vragen. De Amerikaanse markt is goed voor iets meer dan de helft van de omzet van Ahold.
Onder de dalers was Fugro (min 1 procent), dinsdag nog een van de grote stijges.
Olie
Olie werd woensdag nauwelijks goedkoper. Een vat ruwe olie werd verhandeld voor 99,40 dollar, een daling van 0,2 procent. Brentolie was met 112,58 dollar per vat even duur als aan het begin van de dag.
Euro
De euro noteerde 1,4075 dollar tegenover 1,4105 dollar aan het einde van de Europese handelsdag dinsdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen