Beurs4 nov '11 11:59

Beurzen New York onrustig maar positief

Auteur: BNR Webredactie

De New Yorkse effectenbeurzen eindigden zondag flink hoger, mede onder invloed van de ontwikkelingen in Europa.

Het nieuws dat het Griekse referendum van de baan is leidde tot een opgewekte stemming onder beleggers. Toen de Europese Centrale Bank (ECB) ook nog eens de rente met een kwart procentpunt verlaagde tot 1,25 procentpunt werd verlaagd, was de stemming nog opgewekter. Het was het eerste rentebesluit van Mario Draghi, die deze week aantrad als president van de ECB. Draghi waarschuwde echter ook voor een "milde recessie'' aan het eind van dit jaar.

Zenuwachtig
De Dow-Jonesindex sloot de handelsdag af op 12.044,47 punten, een winst van 1,8 procent. De S&P 500-index steeg 1,9 procent op tot 1261,15 punten. De technologiebeurs Nasdaq eindigde 2,2 procent hoger op 2697,97 punten. Al met al maakten alle Europese geruchten de Amerikaanse beleggers reageren zenuwachtig , wat voor de nodige schommelingen in de beurskoersen leidde.

Opgaande lijn
Vrijwel alle fondsen vertoonden donderdag een opgaande lijn. Wel stonden aandelen van detailhandelketens onder druk nadat enkele winkelketens teleurstellende omzetcijfers over oktober hadden gepresenteerd.

De euro stond kort bij sluiting op 1,3817 dollar. Aan het einde van de handel in Europa was de munt 1,3750 dollar waard.

Gerelateerde artikelen