Beurs15 apr '11 19:35Aangepast op 15 apr '11 21:45

Wall Street op winst

Auteur: Pieter van den Akker

De toonaangevende Amerikaanse graadmeters zijn de laatste handelsdag van de week overwegend in de plus begonnen. Resultaten van onder meer Bank of America en Google stelden teleur, maar positief nieuws over de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in maart kon beleggers bekoren.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde halverwege de handelsdag 0,6 procent hoger op 12.362 punten. De breder samengestelde S&P 500-index klom ook 0,6 procent, tot 1322 punten. Technologiebeurs Nasdaq stond 0,2 procent hoger tot 2766 punten.
Kerninflatie steeg met 0,1 procent
Op maandbasis gingen de Amerikaanse consumentenprijzen in maart overeenkomstig de prognoses met 0,5 procent omhoog . De kerninflatie, exclusief de sterk schommelende voedsel- en energieprijzen, steeg vorige maand met 0,1 procent op maandbasis.
Bank of America maakte bekend een winstdaling van 37,5 procent te hebben geïncasseerd in de eerste drie maanden van dit jaar. De grootste bank van de VS zag de inkomsten bij de hypotheekactiviteiten dalen, terwijl de uitgaven toenamen. Het aandeel leverde 1,4 procent in.
Nettowinst Google lager dan gehoopt
Google boekte in de eerste maanden van 2011 weliswaar een hogere omzet dan verwacht, maar de nettowinst kwam lager uit dan waarop was gehoopt. Het aandeel verloor 7 procent.
Speelgoedfabrikant Mattel behaalde minder winst dan een jaar eerder door hogere grondstofkosten en juridische lasten. De behaalde omzet in het eerste kwartaal was wel fors hoger dan verwacht. Het aandeel noteerde 4,7 procent hoger.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen