Beurs12 mei '11 08:46

Grondstofaandelen zetten Nikkei lager

Auteur: Pieter van den Akker

De beurs in Tokio is donderdag fors lager gesloten, onder druk van de sterk gedaalde grondstoffenprijzen. Autofabrikant Toyota viel op met een koersstijging van 3,1 procent na de bekendmaking dat de productie sneller zal herstellen van de natuurrampen dan werd gedacht.

De Nikkei-index sloot met een verlies van 1,5 procent op 9716,65 punten. De prijzen van grondstoffen daalden scherp en dat trok gerelateerde fondsen omlaag. Zo zakte grondstoffenhandelaar Mitsubishi 2 procent, oliebedrijf Inpex Holdings leverde 3,6 procent in en Sumitomo Metal & Mining verloor 3,1 procent.
Technologieconcern Hitachi won
Toyota gaf aan dat de productie twee maanden eerder zal herstellen dan verwacht. Eerder werd pas tegen het einde van het jaar op herstel gerekend. Technologieconcern Hitachi won 2,4 procent, na de publicatie van goede kwartaalcijfers.
Elders in de regio waren ook verliezen te zien. De All Ordinaries in Sydney zakte 1,7 procent, de Kospi in Seoul verloor 2 procent en de Hang Seng in Hongkong noteerde in de middaghandel 1,2 procent lager.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen