Beurs5 mei '11 22:29

Amerikaanse beurzen negatief gestemd

Auteur: Karin Backx

De Amerikaanse beurzen waren donderdag negatief gestemd. Een publicatie over de fragiele Amerikaanse arbeidsmarkt stond aan de basis van het negatieve sentiment.

De enorme daling van de olieprijs dempte de verliezen aanvankelijk, maar in de loop van de handel liepen de verliezen op. De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde de handelsdag 1,1 procent lager op een stand van 12.584,17 punten.
Opgaande lijn
De breder samengestelde S&P 500-index leverde 0,9 procent in tot een stand van 1335,10 punten. Technologiebeurs Nasdaq ging een half procent terug tot een stand van 2814,72 punten.
Voor de S&P was het de vierde dag op rij dat de index lager eindigde, waardoor steeds meer beleggers denken dat de opgaande lijn van de afgelopen maanden teneinde is.
Oplopende inflatie
De dalende olieprijs en die van andere grondstoffen trok daaraan gerelateerde fondsen mee omlaag, maar het neemt ook iets van de zorgen weg over de oplopende inflatie.
Donderdag werd bekend dat vorige week 474.000 Amerikanen voor het eerst een uitkering hebben aangevraagd, tegen 431.000 een maand eerder.
Banengroei
Woensdag kwam ook al een tegenvallend cijfer van loonstrookverwerker ADP naar buiten over de banengroei in de private sector in de VS.
Vrijdag wordt het officiële rapport gepubliceerd over de banenmarkt in april. Ruwe Amerikaanse olie noteerde aan het slot van de handel 9,3 procent lager, na eerder 10 procent lager te hebben gestaan.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen